JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μπάγερν-Γιουβέντους 2-0, βραχυκυκλωμένη η Γιούβε στο Μόναχο.

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1' με τον Αλάμπα κατάφερε να ανοίξει το σκορ και προηγήθηκε της Γιουβέντους με 1-0, η Γιούβε σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να αντιδράση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Μπάγερν μπήκε δυνατά έκλεισε όλους τους χώρους στη Γιουβέντους και ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 63' με τον Μίλερ ( αν και ήταν ο Μάτζουκιτς σε θέση οφσάιντ), γράφοντας το 2-0, η Γιουβέντους είχε την ευκαιρία να πετύχει 1 γκολ αλλά στα δυο σούτ του Βιντάλ ο Νόερ είπε όχι. Ετσι φυσιολογικά ήρθε η ήττα για τη Γιούβε που πλέον έχει δύσκολο έργο σε 8 βράδια από σήμερα.


Η Μπάγερν έδειξε ποιος είναι το... αφεντικό, η Γιουβέντους «φωνάζει» για το γκολ του Μίλερ (63'), αλλά το 2-0 δίνει το πάνω χέρι στους Βαυαρούς. Ο Αλάμπα το άλλο γκολ (1').
Αν δεν ήταν και η εμφάνιση της Μπάγερν με την Άρσεναλ στην προηγούμενη φάση, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε με βεβαιότητα για το ποιος θα πάει στα ημιτελικά. Οι Βαυαροί μπορεί να είναι και αυτοί... θνητοί, όμως απέδειξαν ποιος έχει το πάνω χέρι στο ζευγάρι με την Γιουβέντους, με το τελικό 2-0 να δίνει τεράστιο προβάδισμα στους Βαυαρούς, έστω και αν το δεύτερό τους γκολ προήλθε από ασίστ του Μάντζουκιτς, που ήταν σε θέση οφσάιντ, στον Μίλερ.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι Βαυαροί έκανε την... περισσότερη δουλειά πριν καν συμπληρωθεί το 1'. Γιατί; Διότι κατάφεραν να σκοράρουν μετά από περίπου 30' (η επίσημη μέτρηση δεν έχει γίνει ακόμα από την UEFA)! Ο Πίρλο έκανε το λάθος, έστειλε την μπάλα στον Σβάινσταϊγκερ, εκείνος άφησε στον Αλάμπα και μετά το μακρινό σουτ του Αυστριακού, η μπάλα βρήκε στον Βιδάλ και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για το 1-0!

Οι μπιανκονέρι χρειάστηκαν κάποια λεπτά μέχρι να συνέλθουν, απείλησαν με Πίρλο (φάουλ στο 12') και Βιδάλ (ωραίο σουτ στο 14'), όμως από εκεί και πέρα... τίποτα. Οι παίκτες του Χάινκες πίεσαν εκπληκτικά ψηλά και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε λάθη που σε καμία περίπτωση δεν συνηθίζουν. Ο Γκουστάβο ήταν εκπληκτικός ως αντι-Μαρτίνεθ, ο Μάντζουκιτς προσέφερε πολλά και σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν. Τα άσχημα νέα ήταν ο τραυματισμός του Κρόος, που έδωσε τη θέση του στον Ρόμπεν στο 16', όμως ο Ολλανδός με το... καλησπέρα άρχισε με τον Ριμπερί να δημιουργούν πάρα πολύ προβλήματα. Το 3-5-2 του Κόντε δεν δούλεψε σε καμία περίπτωση, με τους Λίχσταϊνερ και Πελούζο να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να... κουμαντάρουν Αλάμπα-Ριμπερί από τη μία και Λαμ-Ρόμπεν από την άλλη.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους Ρόμπεν (18' και 32') και Ριμπερί (20') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με τους Ιταλούς να έχουν μόλις 3 τελικές προσπάθειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το σουτ του Βιδάλ στο 14' η επόμενη ευκαιρία χάθηκε στο... 44', όταν η κεφαλιά του Μπονούτσι πέρασε άουτ. Ο Χιλιανός και ο Πίρλο έκαναν άσχημο παιχνίδι, ο Μαρκίζιο στο πρώτο μέρος ακούμπησε λιγότερες φορές την μπάλα από ό,τι ο Μπουφόν και η Γιουβέντους έμοιαζε έξω από τα... νερά της.

Η εικόνα στην επανάληψη αρχικά δεν άλλαξε, με την κυριαρχία των Βαυαρών να είναι ακόμη πιο εμφανής. Τα προβλήματα της Γιουβέντους στην ανάπτυξη ήταν τεράστια, ο Ριμπερί ίσως έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι και οι γηπεδούχοι έψαξαν το δεύτερο γκολ. Στο 48' ο Μπουφόν έβγαλε το σουτ του Μάντζουκιτς, οι παίκτες του Χάινκες πίεζαν και στο 63' έφτασαν στο γκολ, που όμως ποτέ δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Γκουστάβο έκανε το μακρινό σουτ, ο Μπουφόν δεν κατάφερε να βγάλει σωστά, ο Μάντζουκιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ πήρε την μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Μίλερ, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

Ο Κόντε, που θα έπρεπε να είχε αντιδράσει πολύ νωρίτερα, αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τους Τζιοβίνκο και Βούτσινιτς στο 65' στις θέσεις των Μάτρι και Κουαλιαρέλα, που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Η βελτίωση ήταν σχεδόν άμεσα εμφανής και με τον Μαρκίζιο να ανεβάζει επιτέλους στροφές, οι μπιανκονέρι προσπάθησαν πιο ορθολογικά να βγουν στην επίθεση, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν πάντα τον έλεγχο.

Στο 69' ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γιουβέντους στο παιχνίδι, με τον Βιδάλ να προσπαθεί δύο φορές να νικήσει τον Νόιερ και τον Γερμανό γκολκίπερ να αντιδρά σωστά στο πρώτο σουτ εντός εστίας των φιλοξενούμενων! Αφού δεν μπήκε εκεί το γκολ στη μοναδική ίσως φάση που οι Βαυαροί... χαλάρωσαν, δεν μπήκε ποτέ. Η κυκλοφορία της μπάλας από την Μπάγερν ήταν υποδειγματική σε όλο το παιχνίδι, με τον Μίλερ να φτάνει κοντά και στο 3-0 στο 90'.

Ο Γερμανός, όμως, αρχικά είδε τον Μπουφόν να αποκρούει και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ, για να μείνει το 2-0 μέχρι το τέλος και η Μπάγερν να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή της στα ημιτελικά, αποδεικνύοντας ότι όταν... θέλει είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Η Γιουβέντους από την άλλη έδειξε ότι δεν είναι ακόμη σταθερή σε αυτό το επίπεδο, καθώς το πρότζεκτ «τρέχει» ακόμα, ενώ όταν τα γκολ προέρχονται από λάθη των Πίρλο και Μπουφόν – των πιο έμπειρων – δεν μπορείς να περιμένεις και περισσότερα, φεύγοντας από το Μόναχο...

BAYERN MONACO-JUVENTUS 2-0

RETI: Alaba 1’ pt, Muller 18’ st

BAYERN MONACO
Neuer; Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba; Schweinsteiger, Luiz Gustavo; Ribery (47’ st Shaqiri), Kroos  (16’ pt Robben), Muller; Mandzukic (45’ st Gomez).

A disposizione: Starke, Boateng, Tymoshchuk, Pizarro,
Allenatore: Heynckes.

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (30’ st Pogba); Matri, (20’ st Vucinic) Quagliarella (20’ st Giovinco).


A disposizione: Storari, Marrone, Padoin, Pogba, Asamoah.
Allenatore: Conte.

ARBITRO: Clattenburg (ENG)
ASSISITENTI: Beck (ENG), Child (ENG)
QUARTO UFFICIALE: Cann (ENG)
ARBITRI D’AREA: Dean (ENG), Marriner (ENG)

AMMONITI: 44’ pt Mandzukic, 9’st Chiellini, 22’ st Vidal, 31’ st Lichtsteiner, 37’ st Luiz Gustavo

Δεν υπάρχουν σχόλια: