JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Νάπολι-Γιουβέντους 1-1, με άλλη μια ευνοϊκή διαιτησία υπέρ της.

Η Γιουβέντους μπήκε πολύ καλά στο ματς και στο 10' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Τζιόρτζιο Κιελίνι, η Γιούβε συνέχισε σε πολύ καλό ρυθμό έχασε κλασικές ευκαιρίες να κάνει το 0-2 με το Βούτσινιτς, και τελικά η Νάπολι με μια και μόνο φάση κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Ινλέρ στο 43'. Χαρίστηκε καθαρή κόκκινη του Καβάνι που έριξε αγκωνιά εκτός φάσης στο Κιελίνι στο 45'.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιούβε δεν έπιασε μεγάλη απόδοση αλλά κατάφερε εύκολα να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και να κρατήση

την διαφορά των 6 βαθμών.


Η Νάπολι τα έπαιζε όλα στο «Σαν Πάολο» αλλά η Γιουβέντους στάθηκε όρθια (1-1) και παραμένει στο +6. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, γλίτωσε κόκκινη ο Καβάνι!

Το κλίμα ήταν πολεμικό στο «Σαν Πάολο» με τους οπαδούς της Νάπολι να επιτίθενται με πέτρες και αυγά στο πούλμαν της Γιουβέντους σπάζοντας δύο τζάμια, όταν η αποστολή έφτασε στο γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, οι Μπιανκονέρι δε φάνηκαν να επηρεάζονται από όλο αυτό και από το ξεκίνημα έδειξαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παγώνοντας τις εξέδρες στο 10' με την κεφαλιά του Κιελίνι για το 0-1!

Λίγα λεπτά μετά, οι Τορινέζοι φώναξαν για πέναλτι σε σπρώξιμο του Ινλέρ στον Λιχτστάινερ αλλά ο διαιτητής Ορσάτο διέταξε να συνεχιστεί το ματς και στο 15' ο Βούτσινιτς είδε την μπάλα να φεύγει άουτ από την κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Βιντάλ. Αν αυτή ήταν μεγάλη ευκαιρία για τη Γιούβε, αυτή που ακολούθησε στο 18' ήταν τεράστια, με τους ίδιους πρωταγωνιστές: Ασίστ του Χιλιανού στον Μαυροβούνιο που βγήκε τετ α τετ αλλά ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε!

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και δεν επέτρεπε στη Νάπολι να φανεί απειλητική, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι να προσπαθούν περισσότερο με μακρινά σουτ. Ακόμη χειρότερο για τους Παρτενοπέι ήταν το γεγονός ότι, φανερά αγχωμένοι, έκαναν εύκολα το λάθος στην άμυνα αλλά ο Τζιοβίνκο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά.

Το ημίχρονο φαινόταν πως θα βγει στο 0-1 αλλά στο 43' ο Ινλέρ σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Μπονούτσι για να πάρει ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για το 1-1!

Τα χαμόγελα στις τάξεις των Ναπολιτάνων επέστρεψαν αλλά αμέσως μετά, στο 45', θα έπρεπε να μείνουν με 10 παίκτες καθώς ο Καβάνι έριξε εν ψυχρώ αγκωνιά στον Κιελίνι. Ο βοηθός της γραμμής υπέδειξε στον Ορσάτο το χτύπημα αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να χαριστεί στον Ουρουγουανό, δείχνοντας κίτρινη αντί για κόκκινη!

Αφού δεν άλλαξαν οι ισορροπίες στο τέλος του ημιχρόνου, η Νάπολι μπήκε στο δεύτερο με στόχο να κάνει ό,τι μπορεί για να νικήσει. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η αλλαγή του Ματσάρι, που έβγαλε τον αμυντικό Μπρίτος και έβαλε τον μέσο Τζεμαϊλί, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε ένα 15λεπτο στους γηπεδούχους για να προσαρμοστούν, πράγμα που σημαίνει ότι ως το 60' η Γιουβέντους -που δεν λειτουργούσε στην επίθεση το ίδιο καλά με το πρώτο μέρος- ήλεγχε το ματς.

Κάπου εκεί, όμως, οι Παρτενοπέι ανέβασαν ρυθμό και δοκιμάζοντας συνεχή σουτ με Χάμσικ και Ινλέρ κατάφεραν να απειλήσουν. Ο Μπουφόν, όμως, αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις ενώ στη μοναδική φορά που μετά την απόκρουση του η μπάλα πήγε σε παίκτη της Νάπολι, στο 73', ο Τζεμαϊλί απογοήτευσε τους οπαδούς της ομάδας του πλασάροντας άουτ...

Ο Κόντε έβγαλε τον Τζιοβίνκο και έβαλε τον Μάτρι για να φρεσκάρει κάπως την επίθεση της ομάδας του και να δώσει ένα σταθερό σημείο στην άμυνα της Νάπολι και σιγά-σιγά η Γιουβέντους κατάφερε να απορροφήσει την πίεση των Ναπολιτάνων και να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Τελευταία ελπίδα των γηπεδούχων ήταν ένα φάουλ του Καβάνι από καλή θέση που δεν απείλησε και στα τελευταία λεπτά ο Κόντε πέρασε τους Πογκμπά και Παντοΐν αντί των Βούτσινιτς και Μαρκίζιο, κλειδώνοντας το 1-1.Συμπερασματικά, η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για το Scudetto καθώς έβγαλε το πιο δύσκολο παιχνίδι χωρίς να χάσει, διατήρησε το +6 και πλέον έχει και την ισοβαθμία. Οσο για τη Νάπολι, είχε ποντάρει τα πάντα σε αυτό το ματς ώστε να μειώσει τη διαφορά αλλά δεν τα κατάφερε, έμεινε χωρίς νίκη για 4η σερί αγωνιστική, είδε τον Καβάνι να μένει για έβδομο σερί επίσημο ματς μακριά από το γκολ και από εδώ και πέρα όσο κι αν θέλει να κοιτάει μπροστά, θα πρέπει να ελέγχει και τις ομάδες που έρχονται από πίσω για τη 2η θέση...


NAPOLI-JUVENTUS 1-1

RETI: Chiellini 10’ pt, Inler 43’ pt

NAPOLI

De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Britos (1’ st Dzemaili); Maggio, Behrami, Inler (39’ st Armero), Zuniga; Hamsik; Pandev (22’ st Insigne), Cavani. 


A disposizione: Rosati, Colombo, Gamberini, Grava, Rolando, Mesto, Donadel, El Kaddouri, Calaiò.

Allentatore: Mazzarri


JUVENTUSBuffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio (46’ st Padoin), Peluso; Vucinic (40’ st Pogba), Giovinco (29’ st Matri). 


A disposizione: Storari, Rubinho, Marrone, Isla, Asamoah, Giaccherini, Quagliarella.

Allenatore: Conte

ARBITRO: Orsato

ASSISTENTI: Tonolini, Cariolato

QUARTO UFFICIALE: Niccolai

ARBITRI D’AREA: De Marco, Celi

AMMONITI: 44’ pt Vidal, 47’ pt Cavani, 9’ st Behrami, 11’ st Cannavaro, 21’ st Zuniga, 42’ st Peluso

Δεν υπάρχουν σχόλια: