JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γιουβέντους-Σιένα 3-0, άνετη νίκη της Γιούβε που θα πάει στη Νάπολι με διαφορά ασφαλείας.

Με γκολ των Λιχστάινερ στο 30', Τζιοβίνκο στο 74' και Πογκμπά στο 89', η Γιούβε πήρε ακόμα μια νίκη στο φετινό μαραθώνιο του Campionato φτάνοντας τους 58' βαθμούς και πάει με αέρα 4 βαθμών (ίσως και περισσότερων) στο ντέρμπι της Παρασκευής στη Νάπολι.

Μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι κορυφής με την Νάπολι, η Γιουβέντους «έπνιξε» την Σιένα (3-0) στο Τορίνο και περιμένει. Επαιξε για πρώτη φορά μέσα στο 2013 ο Κιελίνι.
Οι πρωταθλητές είχαν χάσει την προηγούμενη αγωνιστική από την Ρόμα και με το μεγάλο ματς κόντρα στους Παρτενοπέι να πλησιάζει, (Παρασκευή 01/03) δεν ήθελαν ούτε να σκέφτονται για γκέλα κόντρα σε μία ομάδα που τα πηγαίνει καλά κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Ο Αντόνιο Κόντε είχε καλέσει τους τιφόζι να δώσουν ένταση στο ματς και ο ίδιος είχε προετοιμάσει την Γιούβε να πάρει στα σοβαρά την Σιένα, που είχε ήδη κάνει... κηδείες σε Ιντερ και Λάτσιο. Οι Τορινέζοι εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους, δεν άφησαν τους Τοσκανούς να πάρουν ανάσα για 90 λεπτά και φυσιολογικά έφτασαν σε ένα άνετο 3-0 χάρη σε γκολ των Λιχτστάινερ, Τζιοβίνκο, Πογκμπά. Την επιστροφή του στα γήπεδα πραγματοποίησε ο Κιελίνι μετά από τραυματισμό που τον άφησε εκτός για 3 μήνες και έπαιξε για πρώτη φορά μέσα στο 2013.
Μόνο η Γιουβέντους είχε φάσεις στο πρώτο μέρος και η πρώτη ήρθε νωρίς όταν ο Μπονούτσι δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση μετά από κόρνερ. Στο 15' ο Λιχτστάινερ έπαιξε ωραία το «1-2» με τον Βούτσινιτς, όμως το σουτ του έξω από την περιοχή έφυγε ψηλά και όσο η ώρα περνούσε η πίεση γινόταν όλο και μεγαλύτερη από τους Μπιανκονέρι. Στο 23' Ο Τζιοβίνκο πήρε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή όμως το αριστερό του απέκρουσε ο Πέγκολο, ο οποίος στο 25' μπλόκαρε την κεφαλιά του Βούτσινιτς μετά από φάουλ του Πίρλο.

Ο πορτιέρε της Σιένα έμελλε τελικά να νικηθεί από δικό του λάθος στο 30' όταν ο Βούτσινιτς έκανε υπέροχη πάσα στον πολύ ορεξάτο, Λιχτστάινερ, ο Πέγκολο πρόλαβε να βγει και προσπάθησε να διώξει με τη γροθιά του, όμως η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Ελβετού μπακ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στη συνέχεια η Γιούβε έπαιξε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να χαλαρώσει καθόλου, σαν να είχε πάρει το μάθημα από τα παθήματα της Ιντερ και της Λάτσιο. Στο 35' μετά το γύρισμα του Ασαμόα, ο Πογκμπά από το πέναλτι έκανε το σουτ με τη μία, όμως ο Πέγκολο μπλόκαρε για να βγει το πρώτο 45λεπτο με 1-0.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι για την Γιουβέντους, η οποία ήταν πολύ διαβασμένη και έπαιζε σαν να είχε βάλει στοίχημα ότι δεν θα δεχθεί ούτε φάση από την ομάδα του Μπέπε Ιακίνι. Οι Μπιανκονέρι έκαναν τα πάντα για να κόψουν από νωρίς τις κόντρες των Τοσκανών και έκαναν συχνά φάουλ στην αντίπαλη περιοχή για να το πετύχουν, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι τις Σιένα να καταφεύγουν σε σέντρες οι οποίες γίνονταν εύκολη λεία για τον Μπουφόν και την άμυνα.

Στο 60' ο Πίρλο είχε μία στιγμή μαγείας, καθώς με σκάψιμο που δεν κάνει κανένας άλλος στον κόσμο έκανε τους... πάντες να εύχονται να πάει η μπάλα μέσα. Ο Πέγκολο ήταν και αυτός ανάμεσα στους θεατές, όμως τελικά η κατάληξη ήταν στην έξω πλευρά από το παραθυράκι του. Και αφού ο Maestro της Μεγάλης Κυρίας δεν κατάφερε να σκοράρει, έκανε ασίστ στο 74', όταν έβγαλε τον Τζιοβίνκο μέσα στην περιοχή και ο Ιταλός μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό αριστερό, οριζόντιο και μέσα, έγραψε το 2-0. Με το σκορ να είναι ασφαλές και μόλις 15' να αποφεύγουν, η Γιουβέντους δεν κατάφερε τελικά να μείνει στην τσίτα για 90'...

Στο 76' η κεφαλιά του Εμεργκάρα σταμάτησε στο οριζόντιο του Μπουφόν και ένα λεπτό μετά όλοι στο «Juventus Stadium» σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν την είσοδο του Τζιόρτζιο Κιελίνι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιταλός στόπερ μπήκε στη θέση του Ασαμόα και αποθεώθηκε, αφού πραγματοποίησε την επιστροφή του στα γήπεδα μετά από τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για 3 μήνες. Αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή μέσα στο νέο έτος.
Στο 83' χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά ο Μπουφόν για να κρατήσει το «μηδέν» και ένα λεπτό μετά η Σιένα είχε και δεύτερο δοκάρι μετά από πολύ καλό αριστερό έξω από την περιοχή του Τερλίτσι. Τελικά, αντί να μείωσουν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και τρίτο γκολ, με τον Πογκμπά να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή σε αντεπίθεση μετά από πάσα του Τζιακερίνι.

JUVENTUS-SIENA 3-0



RETI: Lichsteiner 30’ pt, Giovinco 29’ st, Pogba 44’ st

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Peluso; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah (32’ st Chiellini); Giovinco (36’ st Giaccherini), Vucinic
(19’ st Matri)
A disposizione: Storari, Rubinho, Marrone, Isla, Vidal, Padoin, Giaccherini, Quagliarella, Anelka.
Allenatore: Conte.

SIENA
Pegolo; Teixeira, Terlizzi, Felipe; Belmonte, Bolzoni, Della Rocca (47’ st Verre), Rubin; Valiani (20’ st Pozzi) , Rosina (29’ st Agra); Emeghara. 

A disposizione: Farelli, Uvini, Matheu, Grillo, Paci, Calello, Mannini, Bogdani, Reginaldo.
Allenatore: Iachini

ARBITRO: Celi
ASSISTENTI: Altomare, Crispo
QUARTO UFFICIALE: Rubino
ARBITRI D’AREA: Russo, Ciampi

AMMONITI: 24’ pt Della Rocca, 40’ pt Bonucci

Δεν υπάρχουν σχόλια: