JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Γιουβέντους-Μίλαν 2-1, με Βούτσινιτς στον ημιτελικό η Γιούβε.

Οπως και πέρυσι, η Μίλαν προηγήθηκε στο Τορίνο, όμως η Γιουβέντους είχε τον τρόπο να επιστρέψει και να πάρει την πρόκριση με γκολ του Βούτσινιτς στην παράταση (2-1).

Πολλές ομοιότητες με την περσινή συνάντηση των δύο ομάδων στο Coppa Italia είχε η φετινή, με την Γιουβέντους να μην ενοχλείται καθόλου από αυτή την εξέλιξη. Οι Ροσονέρι προηγήθηκαν νωρίς, οι Μπιανκονέρι ισοφάρισαν και πίεσαν ειδικά στο πρώτο μέρος για το προβάδισμα και παρότι από το 75' και μετά έπαιξαν άμυνα, όπως και πέρυσι με γκολ του Βούτσινιτς, πήραν τη μεγάλη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλές αναμετρήσεις την Λάτσιο. Ο Αντόνιο Κόντε παρέταξε τους πρωταθλητές με αρκετές αλλαγές, όμως μπόρεσε να πάρει εκδίκηση από τους Ροσονέρι για την ήττα στο πρωτάθλημα στο Μιλάνο.

Καλύτερα μπήκε η Μίλαν στον αγώνα, είχε την πρώτη επικίνδυνη φάση με το σουτ του Αμπροζίνι που πέταξε σε κόρνερ ο Στοράρι και τρία λεπτά μετά ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπόατενγκ έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και το γύρισμα, ο Πατσίνι άφησε ωραία τη μπάλα να περάσει και ο Ελ Σαραουί με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα πλαϊνά δίχτυα για το 0-1!
Από την αρχή φάνηκε ότι οι Ροσονέρι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την απουσία των Μαρκίζιο, Ασαμόα και Πίρλο από την 11άδα των γηπεδούχων, προσπάθησαν να πάρουν το κέντρο και να είναι αυτοί που θα κυκλοφορούν τη μπάλα, όμως αυτό δεν έμελλε να γίνει αφού πολύ γρήγορα έχασαν το προβάδισμα. Στο 9' η κεφαλιά του Μάτρι πέρασε άουτ και στο 12' ο Τζιοβίνκο ντύθηκε Πίρλο, αφού με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Αμέλια ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την Γιουβέντους!

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μπιανκονέρι ήταν καλύτεροι. Στο 19' το σκαστό σουτ του Μάτρι δεν φάνηκε ικανό να απειλήσει σοβαρά και στο 22' ο Εμάνουελσον είπε «όχι» στο δώρο της άμυνας της Γιούβε αφού καθυστέρησε απελπιστικά καταστρέφωντας τη φάση για την Μίλαν. Στο 31' το έργο δεν είχε επανάληψη, αφού ο Αμέλια πέταξε κόρνερ με το ένα χέρι τη μπάλα σε φάουλ του Τζιοβίνκο, ο οποίος στο 33' έχασε τεράστια ευκαιρία από αυτές που είναι έγκλημα όταν τις χάνεις.

Ο Ατσέρμπι έκανε λάθος και ήταν αδύνατο να φτάσει τον μικρόσωμο Ιταλό που βρέθηκε σε πεντακάθαρο τετ α τετ με τον Αμέλια, όμως η επιλογή του ήταν ίσως η χειρότερη δυνατή, αφού επέλεξε να τελειώσει τη φάση με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα άουτ! Στο 40' η Μίλαν βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμα δώρο, όμως ενώ ο Στοράρι το έδωσε στον Ελ Σαραουί, ο Μπονούτσι με αποφασιστικό τάκλιν έπεσε την τελευταία στιγμή στα πόδια του και γλίτωσε τους Τορνέζους από τα χειρότερα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Γιουβέντους να έχει διατηρήσει τη φόρα της. Στο 51' η βαθιά μπαλιά βρήκε στο κεφάλι του Βιδάλ -που δεν κοιτούσε καν- και έγινε καθαρή ευκαιρία, όμως το σουτ του Τζιοβίνκο ήταν αδύναμο και έδωσε την ευκαιρία στον Αμέλια να μπλοκάρει, όπως έκανε και σε αυτό του Μαρόνε στο 56'. Στο 60' ο Μπόατενγκ έκανε ατομική προσπάθεια και σουτ από το ημικύκλιο, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στοράρι και όσο η ώρα περνούσε οι φάσεις σπάνιζαν.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τους Βούτσινιτς και Μπόγιαν-Νιανγκ να μπαίνουν και στο 76' ο Ελ Σαραουί έδειξε τα προσόντα του σαν αμυντικός, αφού σταμάτησε με καταπληκτική επέμβαση τον Λιχτστάινερ που ήταν φάτσα με το γκολ! Στο 77' ο Κόντε πέρασε στον αγώνα τον Πίρλο και από εκείνο το σημείο και μετά (ίσως να ήταν σύμπτωση) η Γιουβέντους έπαιξε μόνο άμυνα. Η Μίλαν έσφιξε στα χέρια της τα ηνία του αγώνα σε ένα τρομερό μονότερμα και στο 87' έχασε την ευκαιρία να φύγει με τη νίκη από το «Juventus Stadium» αφού μετά από σέντρα του Ντε Σίλιο ο Νιανγκ με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ!
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο πρώτο μέρος η Μίλαν είχε ξανά την κατοχή και συνέχιζε να φτάνει με άνεση έξω από την περιοχή της Γιουβέντους. Παρά το γεγονός αυτό, η Μεγάλη Κυρία ήταν αυτή που είχε την ουσία. Στο 95' ο Τζιακερίνι βγήκε στην κόντρα, πέρασε τη μπάλα στον Ντε Τσέλιε που είχε ανέβει στα αριστερά, ο Ιταλός έκανε κακό κοντρόλ και... έφτιαξε τον Βούτσινιτς που με ωραίο τσίμπημα στην έξοδο του Αμέλια έγραψε το 2-1 δίνοντας σύνθημα για πάρτι στις εξέδρες.

Και στο δεύτερο κομμάτι της παράτασης η Μίλαν ήταν μόνιμα μπροστά και οι φάσεις ήταν πιο πολλές και για τους δύο. Στο 106' ο Στοράρι απέκρουσε το σουτ του Μοντολίβο και στο επόμενο λεπτό ο Τζιακερίνι έφυγε σε κόντρα, όμως πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια με το τραγικό κοντρόλ του. Στο 110' ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή των Ροσονέρι. Ο Νιανγκ έφυγε στην κόντρα, απέφυγε με εξαιρετική κίνηση τον Μπαρτσάλι, όμως το τελείωμά του ήταν αναιμικό και ο Στοράρι μπλόκαρε εύκολα.

Η Γιουβέντους απάντησε ξανά με κρυστάλινη φάση για γκολ, με τον Βούτσινιτς να δίνει πάρε-βάλε στον Ισλα, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Αμέλια. Στο 119', στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο Στοράρι σφράγισε την πρόκριση των πρωταθλητών Ιταλίας στον ημιτελικό. Μετά από σέντρα από δεξιά και κεφαλιά πάσα του Ατσέρμπι ο Νιανγκ -όντας ολομόναχος- έπιασε πολύ δυνατό βολέ με το καλό του αριστερό από το πέναλτι, όμως έστειλε τη μπάλα πάνω στο κορμί του Ιταλού πορτιέρε, που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν η μπάλα πήγαινε μέσα.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τις προσπάθειες των Μιλανέζων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (Νιανγκ, Ελ Σαραουί) και έδωσε στην Γιουβέντους μία πολύ σημαντική πρόκριση στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ιταλία.


JUVENTUS-MILAN 2-1 





Γκολ: El Shaarawy 6’,  Giovinco 12’,  Vucinic 5’ (Πάρ) 


JUVENTUS

Storari, Caceres, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner (84’ De Ceglie), Vidal, Marrone (77’ Pirlo), Giaccherini, Isla, Matri, Giovinco (65’ Vucinic).
Αναπληρωματικοί: Buffon, Branescu, Rugani, Peluso, Pogba, Padoin, Beltrame.


Προπονητής: Conte.


MILAN

Amelia, Abate, Mexes, Acerbi, De Sciglio, Montolivo, Ambrosini (91’ Traorè), Boateng, Emanuelson (71’ Bojan), Pazzini (71’ Niang), El Shaarawy. 

Αναπληρωματικοί: Gabriel, Coppola, Antonini, Flamini, Nocerino, Carmona.
Προπονητής: Allegri.


Διαιτητής: Mazzoleni

Βοηθοί: Niccolai, Grilli

Τέταρτος: Romeo


Κάρτες: 17’ Mexes, 30’ Boateng, 65’ Vidal, 101’ Montolivo, 113’ Vucinic.


Δεν υπάρχουν σχόλια: