JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Γιουβέντους-Τορίνο 3-0, στο (58', 84') με Μαρκίσιο και στο 67' με Τζιοβίνκο

Μια κόκκινη και ένα χαμένο πέναλτι (Πίρλο 41') είχε το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι του Τορίνο. Η Γιούβε κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 57' με κεφαλιά του Μαρκίσιο. Στο 67' διπλασίασε τα τέρματα της με τον Τζιοβίνκο. Στο 84' ο Μαρκίσιο διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και έγραψε το 3-0 για την Γιουβέντους δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στο ματς.


Με γκολ λοιπόν των Τορινέζων, Μαρκίζιο (2) και Τζιοβίνκο, οι Μπιανκονέρι καθάρισαν το πολυαναμενόμενο ντέρμπι σκορπίζοντας 3-0 την Γκρανάτα! Εχασε πέναλτι ο Πίρλο.

Περίμενε 1.363 μέρες για να σκοράρει κόντρα στην Τορίνο και έμελλε να γίνει από παίκτη που ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτά τα ντέρμπι. Ισως ήταν γραφτό ο Αντρέα Πίρλο να χάσει το πέναλτι στο πρώτο μέρος. Για να πετύχει γκολ πρώτος κάποιος που όχι απλά έχει πρωτοπαίξει μπάλα στην Γιουβέντους, αλλά και που έχει γεννηθεί στην πολή και έχει μεγαλώσει έχοντας στο αίμα του αυτή την κόντρα. Ο Μαρκίζιο ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο της Μεγάλης Κυρίας για να «χτυπήσει» στη συνέχεια και ο -επίσης Τορινέζος- Τζιοβίνκο και να κάνει ο πρώτος το τελικό 3-0. Η Γιούβε επέστρεψε στις νίκες με τον καλύτερο τρόπο για τους τιφόζι της, συντρίβοντας την μισητή Γκρανάτα στην επιστροφή της στην Serie A...
Μετά την ήττα από την Ιντερ, την ισοπαλία με την Λάτσιο και την ήττα από την Μίλαν, η Γιουβέντους χρειαζόταν ψυχολογική και βαθμολογική ένεση και η επίσκεψη της Τορίνο στο Juventus Stadium έδινε την ευκαιρία. Οι Μπιανκονέρι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και δεν άφησαν την Γκρανάτα να πάρει ανάσα!
Μόλις στο 4' ο Βούτσινιτς είχε την πρώτη καλή φάση με κεφαλιά άουτ, με την Τορίνο να απειλεί στο 23' για μία και μοναδική φορά στον αγώνα. Μετά από λάθος του Μπονούτσι ο Μετζιορίνι πετάχτηκε και τσίμπησε τη μπάλα πριν από τον Μπουφόν, όμως η κατάληξη ήταν για λίγο άουτ. Η συνέχεια ήταν μόνο για τους γηπεδούχους που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στα καρέ της ομάδας του Τζανπιέρο Βεντούρα.
Στο 25' το σουτ του Βούτσινιτς κοντραρίστηκε και πήγε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό Ογκμπόνα και Ζιλέ «τράκαραν» μπροστά από τον Πογκμπά που βρέθηκε μόνος του με τη μπάλα σε κενό τέρμα, όμως ο ρέφερι έδειξε φάουλ. Στη συνέχεια ο Γάλλος είχε ακόμα δύο καλές φάσεις με βολίδες (31, 34') τις οποίες εξουδέρωσε ο Ζιλέ και στο 36' έγινε η φάση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του ντέρμπι.
 Το πάθος των παικτών της Γκρανάτα ξεχείλιζε και είχε βοηθήσει πολύ στο να κρατηθεί το σκορ στο 0-0, όμως ήταν και αυτό που τους έκανε να πληρώσουν. Ο Καμίλ Γκλικ πήγε με πολύ δυνατό τάκλιν και «έσπασε» τον Τζακερίνι στο κέντρο και είδε σωστά απευθείας κόκκινη.
Το ματς είχε να δώσει κι άλλα πριν το ημίχρονο, με τον εξαιρετικά δραστήριο Πογκμπά να ανατρέπεται από τον Μπάσα μέσα στην περιοχή και να κερδίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος στην προσπάθειά του να στείλει τη μπάλα στο παραθυράκι την έστειλε πάνω από την εστία του Ζιλέ και το 0-0 παρέμεινε για το πρώτο μέρος.

Δυνατά ξεκίνησε και στην επανάληψη η Γιουβέντους, με τον Πογκμπά στο 49' να αστοχεί με κεφαλιά σχεδόν σε κενή εστία και τους Πίρλο (51'), Μπονούτσι (52'), Τζιοβίνκο (54') να δημιουργούν κινδύνους.
Το γκολ έμελλε να έρθει στο 57'. Ο Τζιοβίνκο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μαρκίζιο βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή και με σκαστή κεφαλιά ξεκλείδωσε την άμυνα της Τορίνο για το 1-0. Η Γιούβε δεν κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια και κυνήγησε τα γκολ. Στο 59' ο Πογκμπά νικήθηκε για ακόμα μία φορά από τον Ζιλέ και στο 67' μετά από πάσα του Βούτσινιτς ο Τζιοβίνκο με διαγώνιο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.
Παρά την καλή του εμφάνιση, σίγουρα δεν ήταν η μέρα του Πογκμπά για να σκοράρει και στο 70' ο Ζιλέ έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του με τα πόδια, ενώ στο 74' ο πορτιέρε της Τορίνο είπε «όχι» στον Μπέντνερ από πολύ κοντά! Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με το δεύτερο γκολ του Μαρκίζιο στο 83' με διαγώνιο αριστερό σουτ μετά από ωραίο στρώσιμο από τον Βούτσινιτς...

JUVENTUS 3-0 TORINO

Γκολ: Marchisio 57’, Giovinco 67’, Marchisio 84’

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, De Ceglie (Asamoah 61), Pogba, Pirlo, Marchisio, Giaccherini (Bendtner 46), Vucinic, Giovinco (Matri 78).
Αναπληρωματικοί: Storari, Lucio, Chiellini, Marrone, Isla, Padoin, Pepe, Vidal, Quagliarella.
Προπονητής: Alessio (Conte)

TORINO: Gillet, Darmian, Glik, Ogbonna, D'Ambrosio, Basha, Gazzi, Cerci (Sansone 78’), Bianchi (Stevanovic 63’), Meggiorini (Di Cesare 40’), Santana.
Αναπληρωματικοί: L. Gomis, Rodriguez, Agostini, Masiello, Brighi, Birsa, Vives, Verdi, Sgrigna.
Προπονητής: Ventura

Διαιτητής: Rocchi
Βοηθοί: Manganelli, Tonolini
Τέταρτος: Vuoto
Κίτρινες: De Ceglie 19’, Basha 21’, Barzagli 60’, Giovinco 63’, Vucinic 80’
Κόκκινη: Glik 36’


Δεν υπάρχουν σχόλια: