JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Γιουβέντους - Νάπολι 4-2, στα τέσσερα η Νάπολι...

Έστω και χωρίς τον τιμωρημένο Αντόνιο Κόντε στην άκρη του πάγκου της, η Γιουβέντους κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Παρόλο που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, οι πρωταθλητές επικράτησαν στην παράταση με το θριαμβευτικό 4-2 (2-2 κ.α.) της Νάπολι για το Σούπερ Καπ, το οποίο και φέτος φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο παρουσία 75,000 θεατών.


Οι δύο ομάδες άρχισαν το ματς με 3-5-2, όπως έπαιζαν δηλαδή και πέρυσι. Και όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και τώρα, οι Μπιανκονέρι φρόντισαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και να επιβάλουν στον αγώνα τον ρυθμό που αυτοί ήθελαν. Οι Τορινέζοι ήλεγχαν την αναμέτρηση αλλά οι Ναπολιτάνοι... σκοτώνουν στις αντεπιθέσεις και αυτό αποδείχθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο.
Η αρχή έγινε στο 27' με τον Καβάνι να φεύγει μόνος του από τη σέντρα και να τελειώνει σωστά τη φάση έστω με διπλή προσπάθεια, για το 0-1. Η Γιούβε ισοφάρισε στο 37' με ωραίο σουτ του Ασαμόα αλλά στο 41' η άμυνα της πρωταθλήτριας κοιμήθηκε ξανά και ο Πάντεφ μετά από λάθος διώξιμο του Μπονούτσι έφυγε γρήγορα και πλάσαρε ιδανικά τον Μπουφόν για το 1-2! Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με την Γιούβε να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά η Νάπολι να είναι αυτή που είναι μπροστά στο σκορ. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάσιμο Καρέρα (που θα είναι ο αντι-Κόντε) έβγαλε τον Μάτρι και πέρασε στο ματς τον Βούτσινιτς, με την κίνηση να αποδίδει. Με τον Μαυροβούνιο η Γιουβέντους ήταν πιο απειλητική μπροστά και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με αυτόν: Η μία στο οριζόντιο δοκάρι, η άλλη δεν έγινε γκολ επειδή ο Καναβάρο πρόλαβε στην κενή εστία να απομακρύνει.

Όσο η Γιουβέντους προσπαθούσε, πάντως, για την ισοφάριση, η Νάπολι της υπενθύμιζε ότι αν βρίσκει χώρους μπορεί να τελειώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορούσε να το κάνει και τώρα αλλά ο Καβάνι ήταν άστοχος σε δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Παράλληλα, το ξύλο έπεφτε... ασταμάτητα στα μαρκαρίσματα, κυρίως των Ναπολιτάνων προς τους Γιουβεντίνους.

Οι Μπιανκονέρι, τελικά, βρήκαν την ισοφάριση στο 72' με την εκτέλεση πέναλτι του Βιντάλ. Υπόδειξη του διαιτητή που προκάλεσε διαμαρτυρίες στους Παρτενοπέι αν και ο Φερνάντεζ σίγουρα δεν βρίσκει μπάλα στη φάση με τον Βούτσινιτς.


Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2 και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση, η Νάπολι από τον κανονικό αγώνα έχει μείνει με 9 παίκτες λόγω  αποβολής των Πάντεφ και Ζούνικα. Με το 2-2 η ψυχολογία ήταν υπέρ της Γιούβε πλέον και στη συνέχεια ήταν υπέρ της και τα αριθμητικά δεδομένα καθώς η Νάπολι έμεινε με 9 παίκτες... Πρώτα αποβλήθηκε ο Πάντεφ στο 84' μετά από υπόδειξη του βοηθού προς τον διαιτητή. Το ριπλέι δείχνει τον Σκοπιανό να λέει διάφορα προς τον βοηθό αλλά τι ακριβώς το ξέρουν μόνο αυτοί οι δύο...

Η δεύτερη αποβολή ήρθε στο 91', όταν ο Ζούνιγκα που είχε ήδη κίτρινη κάρτα χτύπησε αντιαθλητικά τον Τζιοβίνκο και είδε τη δεύτερη. Η Νάπολι διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που έγινε πρώτα στον Κολομβιανό αλλά από τις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε και ο προπονητής Βάλτερ Ματζάρι, που μία μέρα πριν στη συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενος στην τιμωρία του Αντόνιο Κόντε έλεγε ότι «δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι ή όχι στον πάγκο ο προπονητής».


Το σκορ ήταν 2-2 αλλά οι 11 της Γιουβέντους είχαν 9 απέναντι τους οπότε τα πράγματα στην παράταση ήταν θεωρητικά εύκολα. Εγιναν και πρακτικά από τη στιγμή που ο Μάτζιο στο 97' με αυτογκόλ έκανε το 3-2 για τους Μπιανκονέρι, που έφτασαν και στο 4-2 στο 101' με το πλασέ του Βούτσινιτς, μετά από ωραία συνεργασία των Ασαμόα-Μαρκίζιο.

Μέχρι και το τέλος του ματς η πρωταθλήτρια Ιταλίας έριξε τον ρυθμό της καθώς όλα είχαν κριθεί και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σήκωσε την πρώτη του κούπα ως νέος αρχηγός της Γιουβέντους!

* MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κβάντβο Ασαμόα, που πέτυχε ένα γκολ, μάρκαρε συνεχώς και βοήθησε πάρα πολύ αν και αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά.


Η Γιούβε κατακτά το 5ο σούπερ καπ Ιταλίας.

 
JUVENTUS 4-2 NAPOLI



GOALS: Cavani 27, Asamoah 37, Pandev 44, Vidal 73, Maggio (o.g) 97, Vucinic 102

JUVENTUS: Buffon, Lucio, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner (Padoin 89), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Matri (Vucinic 46), Giovinco (Giaccherini 116).
Substitutes not used: Storari, De Ceglie, Marrone, Quagliarella.
Manager: Carrera

NAPOLI: De Sanctis, Campagnaro, P.Cannavaro (Fernandez 62), Britos, Maggio, Behrami, Inler (Dossena 106), Hamsik (Gargano 68), Zuniga, Pandev, Cavani.
Substitutes not used: Rosati, Aronica, Vargas, Insigne.
Manager: Mazzarri

REFEREE: Mazzoleni
ASSISTANTS: Faverani and Stefani
FOURTH OFFICIAL: Bergonzi

BOOKINGS: Britos 32, Cannavaro 52, Behrami 53, Cavani 64, Zuniga 76, Lichtsteiner 76, Pandev 85, Giovinco 92, Zuniga 93, Bonucci 112
SENT OFF: Pandev 85, Zuniga 93

3 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ...ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ..
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ.
FORZA JUVE SEMPRE E PER SEMPRE!!!

Xristos είπε...

etsi. tous xorepsame tarantela sta tessera

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Αν συνυπολογισουμε τη κουραση και τη φθορα απο τις τρεις διοργανωσεις λογικα θα δυσκολευτουμε αλλα το πρωταθλημα ειναι δικο μας!
Αν ο Μαροτα παρει εναν επιθετικο και τον Αρμερο το πρωταθλημα θα τελειωσει απο αρχες ανοιξης!

Ξεκαθαρο οτι ο Βουτσινιτς θα βγαινει μονο τραυματιας απο την εντεκαδα καθως ειναι μακραν ο κορυφαιος επιθετικος μας!
Λιγος ο τζιοβινκο οπως και ο Ματρι!
Η διαφορα με τον υπερπαικταρα Καβανι ηταν εμφανεστατη οπου ηταν παντου και παντα για να κανει ολα σωστα!
Το κεντρο και η αμυνα θα στρωσουν με την επανοδο του Κιελο και το φορμαρισμα του Πιρλο!

Κατα τα αλλα πρωτος τιτλος σαν αρχηγος του Μπουφον και επονται και αλλοι!
Σιχαματα Ναπολιτανοι ο ενας πιο γλειωδης απο τον αλλον