JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Μίλαν - Γιουβέντους 2-3, το trofeo Berlusconi για 10η φορά κατέκτησε η Γιούβε.

Η Γιουβέντους κέρδισε την Μίλαν στο San Siro 2-3 και κατέκτησε για 10η φορά το trofeo Berlusconi, με γκολ των Ρομπίνιο (9', 77') για την Μίλαν και Μαρκίσιο (13'), Βιντάλ (42'), Μάτρι (64') για την Γιουβέντους.


Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Campionato η Γιουβέντους πήρε το Trofeo Berlusconi καθώς επικράτησε, πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ, με 3-2 της Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Στο Μιλάνο, παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που είχε δίπλα του την κόρη του Μπάρμπαρα και τον Αντριάνο Γκαλιάνι, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε τους Ροσονέρι με 4-3-1-2: Τέρμα ο Αμπιάτι, δεξί μπακ ο Αμπάτε, αριστερά ο Αντονίνι και στόπερ οι Ζαπάτα-Γέπες. Στα χαφ ήταν οι Φλαμινί, Μοντολίβο και Κονστάντ, με τον Μπόατενγκ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Εμάνουελσον και Ρομπίνιο.

Για την Μεγάλη Κυρία, από την άλλη πλευρά, το σύστημα 3-5-2 με τον Στοράρι στο τέρμα, άμυνα τους Μπαρτσάλι-Λούσιο-Μαρόνε (χαφ κανονικά), δεξί χαφ τον Παντοΐν, αριστερά τον Ντε Τσέλια και τριάδα στα χαφ τους Πογκμπά-Μαρκίζιο-Βιντάλ, με επιθετικό δίδυμο τους Τζιοβίνκο-Βούτσινιτς.


Το ματς άρχισε καλά για τους γηπεδούχους καθώς στο 9ο λεπτό ο Ρομπίνιο άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας μετά το λάθος του Στοράρι, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σε σουτ του Φλαμινί από πλάγια. Η Γιούβε, όμως, αντέδρασε άμεσα και στο 12' ο Μαρκίζιο βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν, κάνοντας κίνηση ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, για να τη στείλει στα δίχτυα από τη συρτή σέντρα του Ντε Τσέλιε από αριστερά.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν σχετικά καλός, με την Μίλαν -που έκανε την πρώτη της φετινή εμφάνιση μπροστά στους οπαδιούς της- να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση μέχρι το 25ο λεπτό και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια καλή φάση, πέραν μιας εκτέλεσης φάουλ του Εμάνουελσον.
Μετά το 25' η Γιουβέντους έδειξε να... σοβαρεύεται, πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου καθώς ο Πογκμπά ήλεγχε και μοίραζε σωστά την μπάλα και κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε στο 31' όταν η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι από τον κεραυνό του Βούτσινιτς, δεν το βρήκε στο 39' όταν οι Μπιανκονέρι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο Τζιοβίνκο από καλή θέση σούταρε άουτ, δεν το βρήκε στο 41' όταν ξανά ο Τζιοβίνκο από γρήγορο συνδυασμό σούταρε άουτ και ενώ ήταν μόνος αλλά το βρήκε στο 42'.


Ο Μαρόνε βρήκε με... ψηλοκρεμαστή μπαλιά τον Βιντάλ, αυτός κατέβασε ωραία, απέφυγε τον Γέπες και πλάσαρε τον Αμπιάτι για το 1-2, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γιουβέντους άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα της και είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και οι Ζίγκλερ και Πασιέντσα που δεν υπολογίζονται. Παρ' όλα αυτά, οι Τορινέζοι δεν έδειξαν να επηρεάζονται και διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απειλώντας σε δύο περιπτώσεις με τον Μάτρι.


Ο Ιταλός επιθετικός, πάντως, το έβαλε το γκολ με την τρίτη, στο 64', όταν με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Αμπιάτι για το 1-3! Αλλαγές και μάλιστα πολλές έκανε και ο Αλέγκρι για τους Ροσονέρι, οι οποίοι προσπαθούσαν αλλά έδειχναν να μην μπορούν... Οι Μπιανκονέρι ήλεγχαν την κατάσταση, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά στην τελική πάσα έκαναν το λάθος, με συνέπεια να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις αδυναμίες του αντιπάλου.

Στο ματς δε φαινόταν πιθανό να αλλάξει κάτι αλλά στο 77' ο πιτσιρικάς Μάσι έκανε λάθος και υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Ρομπίνιο να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να μειώνει σε 2-3. Ετσι τελείωσε και το ματς, με τη Γιουβέντους στο τελευταίο 10λεπτο να πλησιάζει και σε τέταρτο γκολ αλλά οι Κουαλιαρέλα, Τζιακερίνι και Μάτρι δεν τελείωσαν σωστά τις φάσεις.

* Η Μίλαν έμεινε στις 12 κατακτήσεις Trofeo Berlusconi και η Γιουβέντους ανέβηκε στις 10. Ανάμεσα στις δύο ομάδες, πάντως, το σκορ είναι πλέον 10-9 υπέρ των Μπιανκονέρι καθώς οι Ροσονέρι έχουν τρεις κατακτήσεις κόντρα σε Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

MILAN – JUVENTUS 2-3


GOALS: Robinho 9, Marchisio 13, Vidal 42, Matri 64, Robinho (pen) 77

JUVENTUS
Storari, Lucio (Bonucci 46), Marrone (Rugani 89), Barzagli (Masi 69), Padoin (Lichtsteiner 46, Asamoah 87), Vidal (Pazienza 46), Pogba, Marchisio (Giaccherini 46), De Ceglie (Ziegler 46), Giovinco (Quagliarella 46), Vucinic (Matri 46).
Substitutes not used: Leali
Coach: Carrera

MILAN
Abbiati, Abate (Nocerino 52), Yepes, Zapata, Antonini (Di Sciglio 46), Flamini (Traorè 63), Montolivo, Constant, Boateng (Valoti 80), Emanuelson (Pato 46), Robinho.
Substitutes not used: Amelia, Acerbi, Mesbah, Bonera
Coach: Allegri

REFEREE: Guida
ASSISTANTS: Preti, Giallatini
FOURTH OFFICIAL: Orsato

BOOKINGS: Vidal 12, Yepes 65, Masi 77

2 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

ΑRTURO VIDAL. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

genika to kentro mas einai polu kalo akoma kai xwris ton pirlo(o bogba polu kalos) prepei sthn amuna na gurisei o gorgio kai epitelous na paroume ena for. elpizw na kleisoume ton liorente kai fyshka na mh poulisoun ton lixstainer